Tűz ütött ki a magyar színésznő házában - Hatalmas a kár

Tűz ütött ki a magyar színésznő házában - Hatalmas a kár

Papadimitriu Athina azonnali segítségre szorult vasárnap hajnalban, amikor meglátta, hogy lángol a háza. A tűz nagy károkat okozott.

Az elmúlt vasárnap este a legtöbb családnál meghitt hangulatban telt, miközben az adventi koszorún meggyújtották a harmadik gyertyát is. Papadimitriu Athina azonban nem éppen az áldott szót használná arra, ami két napja történt vele. A Jászai Mari-díjas színésznő hajnalban ugyanis hatalmas zajra ébredt, majd arra lett figyelmes, hogy ég a háza. Bár bepánikolt, felébredt benne a túlélési ösztön, s rögtön hívta a 112-t. Három tűzoltó, illetve az egy mentőautó azonnal oda indult, miközben a diszpécser próbálta nyugtatgatni.
„Éreztem, hogy valami nagy baj van, azonnal kiugrottam az ágyból, mentem a hang felé... A folyosót már beborította a füst, de mentem tovább, és ahogy a kazánházba benyitottam, méteres lángok álltak, mint egy indián máglya. Hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak. Persze, hogy megijedtem, de végiggondoltam, hogy mit tegyek. Tudtam, hogy vizet ilyenkor a bojler miatt nem szabad, mert én is odaveszhetek, de egy ronggyal sem tudtam volna mit kezdeni, így gyorsan visszacsuktam az ajtót” – mesélte a nem mindennapi esetet.

„Mivel elmúltam 65 éves, és egyedül élek a falu végén, így nemrég megrendeltem a Gondosórát, amit azóta a kezemen hordok. Nem hittem, hogy ilyen hamar használni is fogom, de most felavattam. Meglepetésemre a gomb megnyomása után már a vonalban is volt a diszpécser, miközben a másik fülemen a tűzoltókkal beszéltem, ráadásul közben a tűzjelző is megszólalt!” – idézte fel a történteket.

Athinát a mentőautóban megvizsgálták, amíg a tűzoltók végezték a munkájukat. Elmondása szerint megdicsérték őt a szakemberek azért, hogy visszacsukta az ajtót, hiszen így a tűz oxigén nélkül maradt, majd magától kihunyt, nem terjedt tovább.

„Így is hatalmas a károm, de konkrétumot majd csak a biztosító tud mondani. Cserélni kell a bojlert, a vezetékeket, s úgy néz ki, a kazánt is és mindent, amit a tűz tönkretett. Most napokig nem lesz áramom, így vizem se. Mondanám, hogy romantikus a gyertyafény, de áram nélkül nem sok mindent tudok csinálni. Pár éve előrelátó voltam, és építtettem egy téglakályhát, hiszen én a kazánban is fával fűtök, amit most használok is, hogy ne fagyjanak el a csövek, a vezetékek. Szerencsére Elektra lányom három házzal odébb lakik, aludni átmegyek hozzá” – mondta a Borsnak.

A színésznő szomorú a történtek miatt, mert pont a legrosszabbkor esett meg vele mindez, épp karácsony előtt. Viccesen meg is jegyezte a gyerekeinek, hogy advent harmadik vasárnapján égett nála is a láng, csak nem a gyertyáé...

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap