Ma reggel közölték a tragédia hírét, meghalt Szentkirályi... - Nyugodjék Békében

Ma reggel közölték a tragédia hírét, meghalt Szentkirályi... - Nyugodjék Békében

Meghalt a G7.hu gazdasági portál alapítója, korábbi vezérigazgatója, Szentkirályi Balázs. Kiderült, hogy a 2017-ben indult gazdasági portál alapítója 2023-ban hosszabb szabadságra ment a betegsége miatt, ám társtulajdonosként továbbra is közel maradt a szerkesztőséghez.

Szentkirályi Balázs évekig az Index munkatársa volt, majd 2010-ben Junior Prima-díjat kapott, a gazdasági tárgyú cikkei elismeréseként pedig 2013-ben elnyerte a Tarnói Gizella-díjat – írja a 24.hu.
A G7.hu munkatársai egy megható cikkben búcsúztak az alapítójuktól.

„Próbáltunk felkészülni rá. Azaz mégsem. Bár tudtuk, hogy a betegség elveszi őt tőlünk, de sosem gondoltuk, hogy tényleg elveszi őt tőlünk. Hogy nincs itt. Hogy nem vitázik velünk, hogy nem mondja el vehemensen azt, mi szerinte a G7 és az újságírás. Hogy nem nevet velünk. Hogy nem nevet a halálon. Nehéz most mit írnunk. De megpróbáljuk felidézni, milyen is volt Balázs, aki nélkül egyikünk sem dolgozhatott volna a G7-nél”
– kezdték a lap munkatársai.

Balázs volt Mr. G7. Egy missziónak tekintette a lapot. Ha jól emlékszem, a név is az ő ötlete volt. Az indulás előtti nyáron még hosszan agyaltunk róla, lehetne-e valami más, s vagy tucatnyi másik név merült fel, végül maradt ez, az eredeti ötlet
– folytatta az egyik kolléga, Jandó Zoltán.

Neizer Anita is szívszorító szavakkal búcsúzott:

„Az, hogy Balázs olyan ember, aki mindig mindenkire hatással van, már akkor kiderült számomra, amikor még nem ismertem személyesen. 2008-ban kerestünk gazdasági újságírót a Hírszerző Profit rovatába, amire kaptunk egy jelentkezést egy magyar szakos bölcsésztől. Levelében azt írta, semmi köze sincs a gazdasághoz, de nagyon érdekli. Nyomatékosításnak még egy smile-t is odatett. Annyira elképedtünk, hogy behívtuk, varázslatos személyiségének engedve pedig felvettük. Így kezdődött minden.”



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap