Káosz a magyar vasútvonalon a havazás miatt - ERRE kell számítani

Káosz a magyar vasútvonalon a havazás miatt - ERRE kell számítani

Épp hogy újra két vágányon járnak a vonatok a MÁV győri fővonalán három hónapnyi felújítási munkálatok végére érve, máris megnövekedett menetidőkkel és késő vonatokkal kell számolni a havazás miatt.

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okoz. Emiatt
a Budapest-Kelenföld és a Komárom vonalszakaszon a közlekedő vonatok 15-30, esetenként 45 perc késéssel közlekednek. Több vonat csak rövidebb útvonalon közlekedik. Almásfüzitő és Neszmély között nem közlekedhetnek a szerelvények, ezért az esztergomi vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Győrből a Déli pályaudvarra közlekedő, Komáromból 7:01-kor továbbinduló vonat Komárom és Tatabánya között nem közlekedett, ott is pótlóbuszokra szállhatnak át az utasok.

A Déli pályaudvarról Győrbe 6:25-kor induló vonat is csak Tatabánya állomásig közlekedett. Komárom–Tatabánya állomások között emiatt vonatpótló autóbusszal lehet utazni.

A győri vasúti fővonalon vasárnaptól indult újra a forgalom az elmúlt három hónapban zajlott vágányfelújítási munkálatok után. December 10-től ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. A MÁV az újraindítás bejelentésekor az írta, hogy az adventi és az ünnepi időszakban mindenki a megszokott módon utazhat a szeretteihez, mehet dolgozni vagy iskolába.

Leváltotta az ónos esőt a havazás Míg a kora délelőtti órákban a nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából főként ónos esővel kellett számolni, addig mostanra az ország északi, északkeleti felén megkezdődött havazás. A nap folyamán egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik majd a csapadék.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap