Fontos dolgot jelentett be az Államkincstár, EZ minden nyugdíjast érint

Fontos dolgot jelentett be az Államkincstár, EZ minden nyugdíjast érint

Fontos információt tett közzé a Magyar Államkincstár a közösségi oldalán: megjelentették a 2024. évi nyugdíjkifizetési naptárat, mely a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások kifizetéséhez kapcsolódóan a banki jóváírások napjait tartalmazza.

Az Origo nemrég készített összeállítást a 2024. évi tudnivalókról a nyugdíjak kapcsán. Ebben szerepeltek a kifizetések várható időpontjai, melyek kapcsán most a Magyar Államkincstár (MÁK) tette közzé a dátumokat a Kincstár 2024. évi nyugdíjutalási naptárában.

Eszerint a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások kifizetése havi bontásban a következők szerint alakul 2024-ben.AKI BANKSZÁMLÁRA KAPJA ELLÁTÁSÁT, ANNAK A 2024-RE ESEDÉKES UTALÁSI IDŐPONTOKAT AZ ALÁBBI NAPTÁR TARTALMAZZA.Amennyiben az ellátás postai úton érkezik, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított ún. nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.
Január hónapra: január 12. (péntek)
Február hónapra: február 12. (hétfő)
Március hónapra: március 12. (kedd)
Április hónapra: április 12. (péntek)
Május hónapra: május 10. (péntek)
Június hónapra: június 12. (szerda)
Július hónapra: július 12. (péntek)
Augusztus hónapra: augusztus 12. (hétfő)
Szeptember hónapra: szeptember 12. (csütörtök)
Október hónapra: október: október 11. (péntek)
November hónapra: november 12. (kedd)
December hónapra: december 3. (kedd)

A fent hivatkozott összeállításhoz képest ELTÉRÉS A DECEMBERI KIFIZETÉSNÉL VAN. A MÁK KÖZLÉSE SZERINT UGYANIS A DECEMBERRE JÁRÓ ELLÁTÁSOKAT DECEMBER 3-ÁN, KEDDEN FIZETIK MAJD KI.Amennyiben az ellátás postai úton érkezik, annak kézbesítéseA MAGYAR POSTA ZRT. ÁLTAL ELŐZETESEN BIZTOSÍTOTT ÚN. NYUGDÍJKIFIZETÉSI NAPTÁRBAN MEGHATÁROZOTT NAPON TÖRTÉNIK.Főszabály szerint a Magyar Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.

Ahogy az Origo szintén megírta, a nyugdíjasok már februárban számíthatnak a 2024-re vonatkozó 13. havi nyugdíj egyösszegű kifizetésére. Ennek mértéke megegyezik a 2024 januárra esedékes, a 6 százalékos nyugdíjemelést már tartalmazó emelt összegű nyugdíj (vagy nyugdíjszerű ellátás) összegével.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap