Kőkeményen fellép a kormány az üzletek ellen: "ilyet többet egy üzlet sem csinálhat"




A kormány újabb intézkedéseket tervez a boltokkal kapcsolatban, és most azok ellen lépne fel, akik a termékek méretének csökkentésével vagy minőségének romlásával próbálnak több profitot szerezni.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium legfrissebb közleménye szerint most már nem az árak emelkedését ellenőrzik, hanem azokat, akik titokban próbálnak csalni az árakkal a termékek minőségének csökkentésével. Ezt a jelenséget "zsugorinflációnak" nevezik, amikor a termék ára láthatóan változatlan marad, de a kiszerelést csökkentik vagy a minőséget rombolják. Ennek eredményeként bár az árak nem változnak, a vásárlók valójában többet fizetnek ugyanazért a termékért, mert kevesebb vagy rosszabb minőségű terméket kapnak.

Példaként említve, ha egy termék korábban 100 gramm volt, most pedig csak 90 gramm, akkor a fogyasztók valójában több mint 10 százalékos "áremelkedést" tapasztalnak.

A kormány ígéri, hogy "a leghatározottabban fel fog lépni ez ellen", azonban a részleteket nem részletezték. Az intézkedések pontos módjáról és időzítéséről valószínűleg további információkat kapunk majd a későbbiekben.
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap