ITT az új villanyszámla rendszer, ami mindenkit a földbe fog döngölni! EZT kell tudnia pontosan:


FIGYELEM! EON, ELMŰ, MVM fogyasztók EZ mindenkit érint, aki villanyszámlát fizet! Holnaptól DUPLA annyit kell fizetnie, ha nem...

Előkészítés alatt áll a szaldóelszámolás kivezetése utáni napelemes villanyszámla-rendszer. Az Energiaügyi Minisztérium szerint az új rendszer bevezetését követően már nem éves szinten, hanem havi vagy negyedórás rendszerességgel történik.

2024. január 1-től megszűnik a háztartási méretű kiserőművek, vagyis elsősorban a tetőre szerelt naperőművek éves szaldós elszámolása, az Energiaügyi Minisztérium ennek kapcsán a Világgazdasággal azt közölte, hogy őszre elkészül a kapcsolódó szabályozás.

A szaldóelszámolás finomhangolása előkészítés alatt áll, az uniós jogból fakadó új elszámolási módszertan szerint a termelt és vételezett villamosenergia-mennyiségek összegzése az új rendszer bevezetését követően már nem éves szinten, hanem havi vagy negyedórás rendszerességgel történik - közölte az EM.

Ez azt jelentheti, hogy ha egy hónapon belül, vagy a második esetben negydórán belül egyensúlyban van a napelemes ügyfél termelése és felhasználása, akkor nettósíthat, de különben el kell számolnia. Azaz az biztosan nem marad fenn, hogy a nyáron megtermelt napenergiát bármilyen költség nélkül télen is lefogyaszthatja a napelemmel rendelkező ügyfél.
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap