Rettenetes tragédia! Két hét alatt kilencen haltak meg Budapesten EBBEN

Rettenetes tragédia! Két hét alatt kilencen haltak meg Budapesten EBBEN

Kilenc holttestet találtak Budapesten az elmúlt két hétben közterületen, többségük kihűlés miatt vesztette az életét – tudta meg a 24.hu.

A kilenc ember közül hatot alighanem úgy temetnek majd el, hogy nem fog kiderülni róluk, kik is voltak valójában – legalábbis az elmúlt két hétben fagyhalált szenvedő hajléktalanok közül hat személyt még nem sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak.

December elsején a Péterfy Sándor utcai kórházban vesztette életét egy hajléktalan, akit kihűlés miatt vittek kórházba a mentők az Örs vezér téri aluljáróból. Két nappal később Óbudán találtak egy ismeretlen férfi holttestet a járőrök.

Újabb két nap múlva a Móricz Zsigmond körtéri villamosmegállóból vittek kórházba egy súlyosan kihűlt férfit, akinek a terápiás kezelés ellenére sem tudták már megmenteni az életét.
December hatodikán is halálra fagyott egy ember a fővárosban: a XV. kerületi Károlyi Sándor utca végét követő erdős területen került elő egy férfinek a holtteste, akinek a kilétét szintén nem lehetett már megállapítani. Ezen a héten kedden egy 30 és 50 közötti férfinak a holttestét találták meg a XX. kerületben, a Köves utca közelében közterületen.

De nem ez volt az egyetlen kihűlés miatti tragédia aznap. Ugyanazon a napon Józsefvárosban is holtan találtak egy 35–55 év közötti hajléktalant. Megkerestük a BRFK sajtóosztályát, hogy megtudjuk felmerült-e idegenkezűség gyanúja a hat beazonosítatlan személlyel kapcsolatban, és miben indult nyomozás az esetükben.

Azt is megkérdeztük, hány hajléktalan halt meg eddig összesen Budapesten decemberben, illetve hány holttestet találtak ebben a hónapban a főváros közterületein.

Válaszukban azt írták, hogy december elsejétől kilenc közigazgatási eljárás indult közterületen történt haláleset miatt, és ezekben folyamatban vannak még az eljárások. A beazonosítatlan hat személlyel kapcsolatban az alábbiakat közölték:

Egyik esetben sem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, ezért egyik esetben sem indult nyomozás. A halálesetek pontos okának megállapítása a folyamatban lévő közigazgatási eljárások feladata

– közölték, hozzátéve: nem vezetnek statisztikai kimutatást arról, hogy összesen hány hajléktalan halt meg eddig ebben a hónapban Budapesten.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap